İletişim: 0532 426 84 27

    Kaş Ekimi

    Kaş Ekimi Nedir?

    Kaş ekimi estetik açıdan en zorlu fakat deneyimli bir hekim tarafından gerçekleştirildiğinde etkileyici sonuçlar ortaya çıkaran bir operasyondur. Bu operasyon saç ekimi sırasında uygulanan FUE ve FUT tekniklerinden herhangi birisi ile uygulanabilecek de bir tekniktir. Fakat bu teknikler uygulanırken dikkat edilmesi gereken nokta, alıcı bölgedeki kaşların yönelimlerinin ve büyüme hızlarının iyi bir şekilde ayarlanmasıdır. Bununla birlikte transfer edilen kaşların estetik görünümlerinin de büyük önemi vardır. Bu noktada kaşların kişinin yüz yapısına ve karakteristiğine uygun şekilde yerleştirilmesinin de büyük önemi var.

    Kişiler kaşlarında bir sorun olduğunu kaşları çok incelmeden veya tamamen dökülmeden anlamazlar. Bu noktada düzgün ve şekilli kaşlara sahip kişilerin, kaşları ile alakalı bir sorunları olmadıklarını söyleyebiliriz. Kaşlar döküldüğünde ise, kişilerin yüzlerinin toplam görünümlerinde bir zayıflama olacaktır. Bu durumda kişilerin kendilerine olan öz güvenlerinde düşüşe yol açar. Geçtiğimiz 10 yıl içerisinde saç ekimi alanında yapılan gelişimler sayesinde, günümüzde kaş ekimi de, profesyonel kişilerin ellerinden çıkması halinde mümkün hale gelmiş bir hizmettir. Tecrübeli estetik cerrahlar tarafından uygulanabilen kaş ekimi, kişiler tümüyle saçlarında ve kaşlarında dökülmeler yaşasa dahi oldukça başarılı sonuçlar verebilmektedir. Kaş ekimi için kişilerin tümüyle kaşlarını kaybetmeleri de gerekmez. Kaşlarda meydana gelen incelmeler ve azalmalar da kaş ekimi tedavisi yöntemleriyle düzeltilebilirler.

    Neden Kaş Ekimi Yaptırayım?

    Kaşları dolu gösteren kaş ekimi haricinde farklı yöntemler de bulunmaktadır. Bazı kişiler kaşlarına dövme yaptırmayı veya günlük makyajlarla kaş görünümü oluşturmayı tercih ederler, fakat bu yöntemler tam anlamıyla doğal bir kaş görünümü vermemektedirler. Bir kaş ekimi uygulamasında ise kaşlar doğrudan kişilerin saçlarından alınarak kişilerin istekleri doğrultusunda talep edilen bölgelere ekilirler.

    Kaç ekimi yönteminin bir diğer avantajı ise, yöntemin tamamen acısız gerçekleştirilebilen bir yöntem olmasıdır. Uygulanmasının ardından toplamda 5 ila 7 gün arasında bir süreyle kaşlar eski sağlıklı görünümlerine kavuşurlar. Bu koşulun kişilerin eksik bölgelere kaş ektirmelerinde veya tümüyle bir kaş ektirme tedavisi yaptırmalarında geçerli olduğunu söyleyebiliriz. İşlemin uygulanmasının ardından kaşların tekrar çıkma oranlarının oldukça yüksek olduğu görülecektir. Bununla birlikte, bazı hastalar daha sağlıklı sonuçlar alabilmek için, ikinci bir operasyonu da tercih etmektedirler.

    Kaş Ektirme Prosedürü

    Kaş ektirme prosedürünün en iyi yanlarından birisi, prosedürün oldukça basit şekilde uygulanıyor olmasıdır. İster küçük bir miktarda, isterseniz de büyük bir miktarda kaş ekimi yaptıracak olun, isterseniz de bir yarayı kapatma amaçlı kaş ektirecek olun 50 ila 400 arası kıl kökünün kullanılması süreç boyunca yeterli gelmektedir. Her bir kıl kökü beraberinde bir ila iki adet saç barındırır. Ekim sırasında dikkat edilmesi gereken ilk adım, kaşların görünümüdür. Bu adım hastanın isteklerine ve doktorun önerilerine bağlı olarak gerçekleştirilir. Bu noktada doktorunuz estetik olarak görünüm açısından sizleri yönlendirecektir. Hastalarda bölgede hissizlik oluşturmak için ağız yoluyla sakinleştirici alınması veya bölgesel anestezi yapılması söz konusudur. Bu şekilde hastalar süreç boyunca hiçbir rahatsızlık hissine kapılmazlar.

    Kaş ekiminde verici bölge, saç ekiminde olduğu gibi kafa arkası bölgedir. Bu noktada FUE veya FUT tekniklerinin birbirlerine göre bir farklarının olmadığını söylemek mümkün. Hangi tekniğin uygulanacağına ise kişilerin saç tipleri, etnik özellikleri ve kaş ekimindeki hedefleri dikkate alınarak doktor tarafından kararlaştırılır. Bazı durumlarda kafa arkasının dip bölgelerinden alınan saçların daha iyi sonuçlar verdiği görülmektedir. Bölgeden alınan saç köklerinin mikroskop ile incelenmesi ve ayrıştırılması sonucu kökler elde edilir. Köklerin istenilen bölgelere yerleştirilmesi ile de süreç tamamlanır.